hits

ssimone

VEIEN UT AV DEPRESJON

 • Publisert: 19.11.2016, 00:37
 • Kategori: TANKER
 • Og komme seg ut av depresjon, hvordan gjør man egentlig det? Jeg har selv slitt med depresjon, og jeg vet hvor jævlig det var. Da snakker vi ikke om den stille mørke depresjonen som går inn i oss alle i perioder i livet. Jeg snakker om en depresjon som nesten tar livet av deg. En depresjon som gjør at du skriker mot veggen, en depresjon som gjør at bare det og reise seg opp av sengen, og gå på toalettet er et eneste ork, og hver dag er en ny dag man gruer seg til, fordi det er en evig kamp. Depresjoner er og ikke se noe lys i enden av tunellen. Depresjon er smerte, tomhet, uro, fortvilelse, utmattelse og problemer. En smerte du ikke trodde var mulig. En tomhet du ikke trodde eksisterte. En uro som blir til panikk. En fortvilelse du er tvunget til og kjenne. En utmattelse du ikke ante ville komme. Og problemer. Evig mange problemer.

  Alle oppfatter depresjon forskjellig, og det finnes forskjellige grader. Jeg nådde bunn. Det var en tid i livet mitt jeg virkelig nådde bunn. Det kom til et punkt hvor jeg virkelig ikke hadde mot not til og fortsette og kjempe. Det tok noen få måneder og komme seg inn i, og flere år og komme seg ut av. Jeg husker at det er et år jeg ikke husker. Noe har jeg nok fortrengt, men mesteparten var fordi jeg sov. Jeg sov og sov, og sov jeg ikke lå jeg bare der. Et helt år. Så hvordan er det da man skal orke og stå opp? Hvordan er det man skal kjempe? Hvordan skal man komme seg igjennom det? 

  Jeg er ingen ekspert, men jeg har selv kommet meg ut av det verste med depresjonen. Noen av disse punktene kan være ting du har lyst til og prøve, og andre ting tenker du er helt rare, og hvordan i helvette det kan hjelpe. Dette er hverdagslige ting, og ikke noe som gjør at du plutselig vil komme det ut av depresjon. Men det er de små tingene tenker jeg, som hjelper. Gjør det du orker, og ta et steg om gangen.

  Knus tallerkner - Ikke en langvarig effekt, og heller ikke noe en burde gjøre hver dag. Men det kan ha en god effekt på en ellers helt jævlig dag. Kjøp billige tallerkner på Ikea. Knus de. Kast de så langt du bare kan. Få ut aggresjon og sinne. Du vil føle deg veldig lettet etterpå. 

  Da en dusj - Du tenker ikke at det er så mye mening med det, i og med at du bare ligger i sengen. For meg hadde det en beroligene følelse, og det og føle meg ren. Ikke skitten og ekkel. Du føler deg også mye mer våken.

  Gå en tur - Mosjon er en viktig faktor, og kan til tider være det jævligste du kan se for deg. Du må bare ta deg sammen og komme deg opp av senga. Enklere sagt enn gjort, men du må bare!

  Begynn på en tv serie du liker - Jeg husker at dette gjorde en del for meg. Jeg begynte og se Grays Anatomy, og det ga litt liv i en dødelig hverdag. 

  Din psykiske helse er viktigere enn karakterene dine - Her tror jeg mange har noe og lære. Dette er ingen oppfordring til og drite i skolen, men når depresjonen tar så overhånd så mener jeg at lekser ikke er det du bør prioritere. Skole og karakterer er viktig, men din psykiske helse er viktigere!!!!

  Sov og spis riktig - Enda et kjedelig punkt, og noe man hører hele tiden. Det tok meg flere år før jeg skjønte dette hadde noe nytte for seg. Og til deg som ikke tror at det hjelper, prøv. Bare prøv.

  Sett deg mål - Ikke store mål, men så små mål at ´´vanlige mennesker´´ ikke forsår hvorfor. Mål som ´´innen klokken 15.00 skal jeg reise meg opp av sengen og gå opp og ned trappen´´, ´´i løpet av denne dagen skal jeg dra på butikken´´ eller ´´innen denne uka skal jeg finne på noe med en venn´´

  Og så til det aller viktigste punktet. Du må lære og godta. Du må godta at det ikke finnes noe kur, og du må godta at dette kommer til og ta lang tid. Først da kan du være ´´forberedt´´ på tiden fremover. Du må godta at du har et helvette i møte, og du må godta at det kommer til og gjøre vondt. 

 • Publisert: 19.11.2016, 00:37
 • Kategori: TANKER
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Sara Marie

  19.11.2016 kl.00:52

  Veldig bra skrevet og mange gode tips :)

  Victoria Larsen

  19.11.2016 kl.01:58

  Sterk lesing av hvordan du har hatt det. Utrolig flotte tips! :-)

  liveterherlig93

  19.11.2016 kl.10:43

  flott skrevet:)

  Janne

  20.11.2016 kl.02:21

  Sterkt og fint. Flere gode tips som sikkert kan hjelpe mange. Synes det er frustrerende hvor enkelt det hørtes ut som i begynnelsen av min sykdom,men det stemmer jo

  Emilie Skaget

  20.11.2016 kl.19:23

  Du er sterk, reflektert og god! Stå på <3

  Cindy Madeleine Svendsen

  05.02.2018 kl.21:55

  Det var veldig gode tips. Hva er din ynglingsaktivitet under depresjon?

  Skriv en ny kommentar