hits

ssimone

TING SOM OVERRASKET MEG VED OG FLYTTE FOR MEG SELV

 • Publisert: 08.03.2017, 11:32
 • Kategori: HVERDAG
 • Det å handle mat er vanskelig
  Veldig vanskelig. Plutselig så er all maten i kjøleskapet gått ut på dato, eller er du veldig mye i farta står det plutselig bare igjen en halv pesto og en hvitløk. Det er helt umulig og finne en god balanse, og det blir bare et evig rot. Og når man flytter ut for første gang har de aller fleste et stramt budsjett og følge, og dette gjør det ikke så veldig mye lettere. Selvfølgelig lønner det seg og kjøpe inn mat for en hel uke om gangen, samt. ikke kjøpe ferdigmat. Men og da reise på en mandag og hvite hvor mye du skal ha til alt du skal lage/bake osv. er vanskelig.

  Det blir aldri ryddig
  Aldri. Spesielt ikke når man har en hektisk hverdag. De sier at man har like mange timer i døgnet som beyonce, problemet er at hu har noen som gjør slike ting for hu. Man går og støvsuger hver dag. Og om du er så heldig og får et rom ryddig, så er det andre rommet rotete. Slik går det i en endeløs sirkel.

  Det aller fleste er veldig dyrt
  Utrolig dyrt. Om du er en av de første i venninne gjengen som flytter ut, merker du det enda bedre. Plutselig kan du ikke være med på alt som skjer, og du må tenke over alt du bruker penger på, og prioritere. Selvfølgelig, det er en del av og bli voksen, men det er en stor overgang fra og kunne bruke pengene dine på akkurat det du vil.

  Mye må gjøres
  Alt fra og klippe plenen, til og melde flytting, bytte fastlege. Detter kommer da i tillegg til all matlagingen og ryddingen.

  Og sist men ikke minst er det jo og holde orden på alt selv, som også er en del av de overnevnte punktene. Og det er mye og holde orden på. Billetter, tidspunkter, avtaler, regninger. Man må ringe og sende e-post og ordne opp i alt selv.  Selv om det er mye som må gjøres, hele tiden, og en stor prosess så er det heldigvis mer positivt enn negativ ♥

  Bor du hjemme, eller er du flyttet ut? Isåfall, hva synes du var den største overgangen ?

 • Publisert: 08.03.2017, 11:32
 • Kategori: HVERDAG
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  liveterherlig93

  08.03.2017 kl.11:42

  :)

  Laila Marina

  08.03.2017 kl.12:20

  Maten i kjøleskapet - Word!

  Hver gang jeg kommer hjem fra jobb, må jeg alltid kaste halvparten av innholdet i kjøleskapet :P

  Simone Skjæveland

  08.03.2017 kl.12:27

  Laila Marina: haha ja, the struggle is real!! :')))

  08.03.2017 kl.13:37

  Du er kjempeflink✌️

  annirendauvi

  08.03.2017 kl.14:16

  Syns det var vanskeligst i starten det med å handle nok mat :p Var utrolig kjedelig å måtte reise i butikken 2-3 ganger i uken fordi jeg stadig glemte noe :p hehe

  Benedikte

  09.04.2017 kl.02:04

  Jeg har bodd alene (akkurat nå bor jeg hjemme igjen) Men det var for ett år siden, og jeg hadde samme "problemene". Prøv å last ned appen "mattilbud" fantastisk smart app som viser ukens tilbud på diverse ting. Du kan trykke på kategorien "kjøtt", så kommer det opp tilbud på alt kjøtt for eksempel.

  :D Anbefaler deg også å ha en egen matkonto, der en viss sum blir overført hver måned, så slipper du å bruke for mye. Eller eget kort for mat. I tillegg til en sparekonto (det regner jeg med du har uansett da) Gøy å bo alene helt til man føler seg alene og "må være voksen" :p..

  Kjøp mat på tilbud, frys ned kjøttdeig (kjøpte ofte 8-12 pakker på tilbud som Coop ofte har) og gå for merker som first price og xtra (ikke pålegg, for det smaker piss) Plutselig har du kontroll og kan være med venner ut på en uplanlagt kinotur :)!

  Wæ, ble litt mye tekst nå, men ville bare tipse i tilfelle du ikke visste.

  Skriv en ny kommentar